Известие

Collapse
No announcement yet.

156 1,8ТС няма мощност !

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

...ех, аз разбира се тръгнах от опита си с руски автомобили ...теорията и самоделните ремонти
    ...ше ми трябва време да си сменя нагласата като мина на 156-ца

Comment

няма лошо колега... важното е да изкажеш мнение и да дадеш съвет.... макар и с повече електроника това е ДВГ и принципа му на работа си е един и същ !
      Алфа Ромео 156 1,8TS/ГИ EasyGas

Comment

Първоначално публикувано от Yon
        Пропушването най-вероятно е било някакъв конденз. Ако колата е била студена, а и тия дни сутрин си е хладно. Що касае загубата на мощност я първо си оправи газоразпределението както са ти казали па после давай 300 лв за свещи.
        одеве видях че като е студена не пуши от пръчката ама като я покарах малко и гледам пак че има лек пушек... иначе не надува! Сега този пушек ме претеснява,дали е възможно да са запушени маслкосъбирателите и да са се увеличили картерните газове или нещо друго ?

Comment

...теоретично: при изгасен двигател след работа лек пушек е нормален, тъй като картерните газове остават в картера, а не се засмукват за повторно изгаряне
          ...щом не надува и не цапа при запален двигател, всичко е ОК

Comment

нито смука нито дува нито цапа просто много лек пушек при запален топъл мотор на празен ход и така птдухва нагоре като пара ! Но като су сложа пръста няма нялягане не усещам !

Comment

...маслосъбирателите от картерните газове при всички автомобили е препоръчително да се мият и чистят механично от сажди при всички двигатели, друг е въпроса доколко са достъпни
              ...обаче щом не надува, предполагам са чисти...замърсяването им затруднява потока на картерните газове към смукателния тракт ...и повишава налягането в картера
              ...сори, ама все пак съм и инженер по тия неща

Comment

...ако е само лек веещ се пушек, не е страшно ...изпарения от конденз и нормални картерни газове, все пак там се плиска горещо масло
                ...не трябва да е здрава плътна струя дим и да ти бута пръста от отвора ...а като го махнеш да тръгнеш да търсиш каша за миене

Comment

еми някъква непрекъсната струя като пара.... кат си сложа пръста няма налягане не ми го бута не го цапа..... масло не ми гори колата не пуши,маслото е чисто,сега си върви нормално,харчи ми малко, пръчката за маслото е чиста нагоре не е омаслена ! Затова сипвам си бензин и си карам... ! Сега само ме дразни че ми намаля оборотите на празен ход.... доста изчетох за проблема и разбрах че булшенството са с такъв проблем! Само моля ви ми обеснете каде точно е тази дроселова клапа и как точно да я почиста.... махам маркуча на филтера и се вижда една решетка само (тя май е на дебитомера) каде точно се намира как да я чиста и какво да чиста каде да пръскам с тоя спрей ? Моля някой ако знае нека каже че доста тъсих сигорно съм кьорав !

Comment

В другия край на маркуча, след дебитомера
                    Alfa Romeo 145 1.3 boxer-ex,146 1.4 16V-ex,156 1.8TS- ex, RAV4- ex, ML270 CDI-ex 159 3.2 V6 Q4 ex,ML270 CDI-ex, Infiniti ex 30 ex. Alfa Romeo Stelvio First edition.

Comment

там дето влиза отдушника за картерните газове ? И как се чисти ?? и кое по точно се чисти? Или пръскам там пък то мръсотията ще си падне сама

Comment

След него. На маркуча има една голяма скоба, след нея е компа с две букси отгоре. Махаш голямата скоба и вътре в металната тръба ще видиш клапата, която се движи от жилото на газта. Пръскаш с карбклийнър, изчакваш малко и бършеш, особено по ръба на клапата
                        Alfa Romeo 145 1.3 boxer-ex,146 1.4 16V-ex,156 1.8TS- ex, RAV4- ex, ML270 CDI-ex 159 3.2 V6 Q4 ex,ML270 CDI-ex, Infiniti ex 30 ex. Alfa Romeo Stelvio First edition.

Comment

ок ще гледам неска да го напраа и ще докладвам за резууултс !
                          Мерси много на всички които се отзоваха

Comment

почистих с парцалче леко влажно и ефект има сравнително добър.... сигурен съм че със спрея вече работата ще заспи ! но много ме съмнява дебитомера и свещите! Некст уеек съм на диагностика при Бобо да си каже човека тежката дума ! А по м/у другото как се почиства деботомер ? или почва вече много да ме хапе главата мене ?

Comment

Дебитомера не го пипай, че ще стане приключение! По- добре иди при bobo да я види.

Comment

са колцата си върви сега добре,аз трее смена термостата че не затваря и мн мн трудно загрява..... ама за тва дето се случва да изгуби мощност ще я карам при бобо и дано да успея за тази седмица

Comment

Working...
                                X